Video

14 mrt 2016
Naomi Campbell in Drone Bomb Me

Naomi Campbell laat vrijelijk tranen vloeien in de vorige week verschenen videoclip bij het nummer Drone Bomb Me van zanger Anohni, voorheen bekend als Antony Hegarty van de band Antony and the Johnsons. Het supermodel heeft in de clip de rol van de zanger overgenomen en raakt zichtbaar geëmotioneerd door de inhoud van het liedje dat ze playbackt. Komen tranen in videoclips voort uit onvervalste emoties of worden ze louter ingezet als marketinginstrument?

28 okt 2015

Terwijl meer dan vijftig miljoen mensen afgelopen weekend via YouTube afstemden op Hello van Adele, bekeek Design Rocks de creatieve clip bij een liedje van de in Amsterdam woonachtige Dusty Stray. Blood Trail staat op zijn eind volgende week te verwachten vierde album A Tree Fell And Other Songs. De clip gunt ons een vooruitblik op een nabije Apocalyps die eindigt in het hellevuur.

30 sep 2015

De Nederlandse videoclip die deze week internationaal het meeste opzien baarde was Witch Doctor van De Staat uit Nijmegen. Het filmpje waarin zanger Torre Florim als een hogepriester een massa digitale mannetjes tot een rituele dans aanzet is de eerste videoclip van het Bredase bedrijf Studio Smack. Design Rocks zet enkele mogelijke inspiratiebronnen op een rijtje.

11 sep 2015
Viet Cong versus Blade Runner

De terugkeer van Blade Runner in de bioscoop heeft in Nederland veel belangstelling getrokken. De sciencefictionklassieker uit 1982 van Ridley Scott is dertien weken na de heruitgave nog steeds op het grote doek te zien. Dat de film onverminderd invloed blijft uitoefenen op film- en clipmakers bleek deze week bij het verschijnen van de videoclip bij het nummer Bunker Buster van de Amerikaanse band Viet Cong.

Pagina's

Abonneren op RSS - Video